Websites met excellente techniek, prachtige beelden en boeiende content.


Gemaakt door een klein team (of alleen door mij). Met een voortvarend en efficiënt ontwikkeltraject, tegen lagere kosten.


Ik bied een volledige oplossing: voor een website met professionele content, eventuele branding, de koppeling met sociale media, en indien gewenst ook webhosting. Daarnaast werk ik als free-lance front-end en back-end web developer (PHP/JavaScript/WordPress), content writer, fotograaf en videograaf.

In mijn overtuiging leidt de combinatie van kwaliteit in beeld (foto en film) en kwaliteit in informatie (teksten) tot meer betrokkenheid van website-bezoekers met uw bedrijf of instelling. In deze tijd hebben mensen behoefte aan concrete, betekenisvolle informatie, en niet aan mooie praatjes.


Ik nodig u van harte uit om contact op te nemen om vrijblijvend van gedachten te wisselen over uw project.

Mijn naam is Johan Ouendag.Ik ben mijn loopbaan begonnen als programmer bij de Postbank in Amsterdam, waar ik programmeerde in Cobol en Assembler op een IBM Mainframe.

Sindsdien heb ik als zelfstandige gewerkt, met uitzondering van een periode waarin ik werkte als thuiszorg medewerker. Mijn klanten waren ondermeer de Universiteit van Amsterdam, RAI Congrescentrum, de RijksPlanologische Dienst, Elsevier Science Publishers, Neways Electronics International en Gunnebo AG. De laatste 10 jaar ontwerp en programmeer ik websites, geschreven in PHP, JavaScript en jQuery. Later kwam daar WordPress bij.

Fotografie is een altijd een persoonlijke en professionele interresse geweest, en is later aangevuld met film. Ik heb (denk ik) een goed gevoel voor taal. Samen met een voorliefde voor nauwkeurig programmeren heeft dat geleid tot steeds grotere opdrachten, waarbij ik zowel het website-ontwerp als de content verzorgde. Daarbij lag de nadruk op carrière-websites voor technische bedrijven. Maar ik maak ook met plezier een website en een 'branding' voor bijvoorbeeld beginnende ondernemers.

In mijn persoonlijke leven bestaan mijn hobbies uit biologisch (groente-) tuinieren, dieren en politiek. Ik lees graag een Agatha Christie. Mijn vrouw en ik zijn beide vegetariër.

Veelzijdig
Ik kan een volledige 'online' project voor u verzorgen: een website, eventueel met content (tekstschrijven, fotografie en film), en aanverwante diensten zoals integratie van sociale media, drukwerk, gebruikerstraining en webhosting.

Ik werk alleen, of met ondersteuning van enkele collega's bij grotere projecten. Een kleiner team betekent kortere lijnen, meer focus bij het ontwerp en de realisatie, en lagere kosten.

Professionaliteit
Voor mij is het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van een 'online identiteit' de vraag hoe websitebezoekers en klanten uw online presentatie ervaren. Is die samenhangend en professioneel, en straalt ze betrokkenheid uit bij de behoeften van uw klanten? Door het bieden van kwalitatief goede informatie die aantrekkelijk wordt gepresenteerd, bindt u bezoekers aan uw bedrijf.

Inrichting
Een website ontwikkelings project kan flexibel worden ingericht, maar begint vaak met een verkennend gesprek, en het maken van een of meer ontwerpschetsen. Die fase is voor u in beginsel zonder kosten, zodat u een goede afweging kunt maken of samenwerking met mij aan uw wensen voldoet. Bij een positieve indruk volgt een financieel voorstel (meestal op basis van een 'fixed price') en een voorstel voor een planning.

Webdesign & implementatie:
PHP, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, XML, WordPress.

Media & content
Adobe Photoshop & LightRoom, DaVinci Resolve, Adobe Audition.

SEO & sociale media
OG, JSON-LD structured data, Twitter Cards, Facebook & Linkedin integratie.

Fotografie en film apparatuur
Leica S2 Medium Format, Canon 550d, Zeiss Milvus lenzen, Panasonic Varicam LT filmcamera.

Talen
Engels (vloeiend in woord en schrift) en uiteraard Nederlands, rudimentair Frans, Duits, Italiaans en Fins.

Projecten vinden bijna altijd op basis van een vooraf overeengekomen prijs plaats. Daarbij hoort ook een afspraak over een uurtarief voor later onderhoud en kleinere updates.

Het tarief voor free-lance werk varieert tussen de € 58 en € 108 per uur, afhankelijk van de projectomvang, het gebruik van apparatuur, de ondersteuning door meer medewerkers van Primagine, en de werklocatie (prijzen exclusief BTW).

Primagine Online Communicatie
Johan Ouendag
Bleijenbeek 17
5851 Afferden (Limburg)

M 06 4830 3697
jouendag@primagine.nl

Connect op Linkedin.